Zaterdag 9 december 2017 Kerstmarkt Westmaas

Zeepkistenrace

Op 3 september  tijdens het Dorpsfeest  zullen  we voor de eerste  maal  in de historie  van  Westmaas  een zeepkistenrace  organiseren voor JONG  tot OUD. 

Maak je eigen zeepkist met familie,  vrienden of buren  en schrijf je in! Uiteraard zijn er een paar eisen waar de zeepkist aan dient te voldoen. Het reglement vind je HIER.

Comité stelt gratis kramen ter beschikking aan inwoners Westmaas!

Verzamel  je  oude  werktuigen, rijstkorrels of  voetbalplaatjes? Kun je lekker koken? Speel  je  didgeridoo? Beschilder je  huisdieren? Oefen je een bijzonder of oud ambacht uit?  Of  bouw  je  LEGO-kastelen??

Met andere woorden,  Ben JIJ  iemand  met  een  té  gekke, bijzondere of  absurde  hobby  en  wil  je  dit  met  anderen  delen?  Dan  kan  dat  tijdens  het dorpsfeest.  Het Dorpsfeestcomité  stelt hiervoor 5  kramen kosteloos  ter  beschikking. 

Lijkt  het  je  leuk  om  hieraan deel  te  nemen,  laat het  ons  dan  weten! Vul het contactformulier in, laat een bericht achter op onze Facebook-pagina of stuur  een  e-mail  naar hanneke_giesen@hotmail.com.

PERSBERICHT:

Op zaterdag 3 september, de eerste zaterdag van september, wordt in Westmaas het tweejaarlijkse Dorpsfeest gehouden. Onder het motto “Dorpsfeest 2.0” organiseert het Comité Dorpsfeest Westmaas een modern feest met nostalgische elementen.


Er is de hele dag muziek van Radio Barkas met blues en Rock ‘n Roll uit de Sixties,afgewisseld door optredens van de Djembe Band,PRE,da Capo en Anny en Paula van Wanrooy,Verder gaan we getuige zijn van het straattheater van de absurdist Berry Knapen.

De Breestraat wordt omgedoopt tot “Thunderroad” en vormt 's middags het passend decor voor de race met zelfgebouwde zeepkisten.


Zeepkistenrace

Het wordt de eerste Zeepkistenrace in de historie van Westmaas. Deze race is bestemd voor jong en oud. De organisatie van het Dorpsfeest heeft alle bewoners opgeroepen om samen met familie, vrienden of buren een eigen zeepkist te bouwen en voor deelname in te schrijven. De zeepkist moet een zelfgemaakt voertuig zijn,minimaal over vier wielen beschikken, niet langer dan 3 meter zijn met een maximale breedte van 1,5 meter,


Er wordt ruim baan gemaakt voor de inwoners van Westmaas want iedereen met een bijzondere hobby of bezigheid die dat aan anderen wil laten zien, is uitgenodigd mee te doen aan de activiteitenmarkt die deel uitmaakt van het feestterrein in het centrum van het dorp.


Een onvergetelijke attractie is een betaalbare helikoptervlucht over Westmaas en omgeving.

Er staat een aantal oude landbouwtractoren opgesteld,de brandweer geeft  een spectaculaire demonstratie en jong en oud kan zich gratis uitleven op de 10 meter hoge klimwand. Eenmaal boven kan men veilig genieten van het uitzicht

Voor de jeugd zijn er springkussens en de mogelijkheid op een pony te rijden .

Twee Westmaasse dorpsomroepers presenteren het programma van de dag .

Het Dorpsfeest wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van meer dan 45 lokale en regionale ondernemers en instellingen.


De maaltijd op het kerkplein

De dag wordt besloten met een grote gezamenlijke maaltijd aan een gigalange tafel in de open lucht . Grijp deze unieke kans want het is voor het eerst sinds de viering van het 550-jarig bestaan van Westmaas in 1990 dat deze mogelijkheid geboden wordt.

Bonnen voor de maaltijd kosten € 15,00 en zijn van 15 t/m 27 augustus te koop bij het  Wapen van Westmaas en Bakkerij Van der Linden.